Ylikulutus­kapina alkaa 6.5.

Yhteiskuntamme ylikulutus kiihdyttää katastrofia. Kapinoi!

Suomen ylikulutuspäivä oli tänä vuonna 31. maaliskuuta. Se tarkoittaa, että siihen mennessä Suomen asukkaat olivat kuluttaneet vuoden 2022 osuutensa maailman luonnonvaroista. Tästä huolimatta Suomen hallituksella ei ole sitovia tavoitteita kulutusperäisten ilmastopäästöjen hillitsemiseksi tai luonnonvarojen ylikulutuksen lopettamiseksi. Elokapina vaatii tähän muutosta toukokuun Ylikulutuskapinassa.

Katso alta listaus kaikista tulevista aktioista ja ilmoittaudu mukaan! Huomaathan, että jokaiseen aktioon ilmoittaudutaan erikseen. Voit lukea roolikuvaukset aktiosivulta. Ilmoittautumisen yhteydessä voit myös ilmoittautua Elokapinan perehdytykseen tai koulutukseen riippuen siitä, mihin rooliin olet tulossa.

📣 6.5. Ylikuulutus

458
osallistuu

PE 6.5. KLO 16-21 // LASIPALATSIN KULMA, HELSINKI

Ylikulutuskapina alkaa palaamalla Mannerheimintielle ja ottamalla kaupunkitilan haltuun Lasipalatsin edessä. Kutsumme kaikki kapinoimaan ylikulutuskulttuurin purkamiseksi!

🛢️ 10.5. Irti fossiilisista

170
osallistuu

TI 10.5. AAMUPÄIVÄLLÄ // HELSINKI

Vaadimme suomalaisia energiayhtiöitä irtautumaan fossiilisista polttoaineista nyt. Tiistaina 10.5. kohdistamme protestin fossiiliteollisuuden suurrikollisiin, joiden toimintaan on puututtava. Toistamme protestin, kunnes meidät kuullaan.

Ilmoittautuminen sulkeutuu su 8.5.

🐮 12.5. Eläinkapina

175
osallistuu

TO 12.5. KLO 16-18 // SENAATINTORI, HELSINKI

Nykyinen ruoantuotantojärjestelmä ei ole oikeudenmukainen. Ei luonnolle, ei ihmisille, eikä tuotantoeläimille. Tule mukaan vaatimaan muutosta! Aktio on perinteinen mielenosoitus oikeudenmukaisemman ruoantuotannon puolesta.

Ilmoittautuminen on auki tapahtumaan asti, mutta esiintyjiä suositellaan ilmottautumaan to 5.5. mennessä.

🤸‍♀️ 14.5. Lastenkapina

78
osallistuu

LA 14.5. KLO 13-18 // SENAATINTORILTA KANSALAISTORILLE, HELSINKI

Ilmasto- ja luontokatastrofit tuntuvat ahdistavilta, niin aikuisista kuin lapsistakin. Me Elokapinan 45+ -ryhmässä haluamme luoda toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Sen tähden järjestämme Lastenkapinan ohjelmineen, marsseineen ja ilonpitoineen 🦋

Ilmoittautuminen on auki tapahtumaan asti, mutta esiintyjille ja logistiikalle suositellaan ilmottautumista la 7.5. mennessä.

Ongelmia ilmoittautumisessa? Lähetä meille palautetta